Yarış atından çok daha fazlası : BOLD PİLOT

 Yarış atından çok daha fazlası : BOLD PİLOT


90’lar Türkiye’sinde peşpeşe kazandığı zaferlerle bir ülkeyi kendine hayran bırakan bir yarış atıdır. Pardon bir yarış atından çok daha fazlasıdır.

İlk yarışına Veliefendi'de, 28 Mayıs 1995 tarihinde çıkan Bold Pilot bu yarışı Halis Karataş idaresinde birinci olarak tamamladı. 22 senelik yaşamına sayısız galibiyet, rekor ve başarı sığdırdı.

23 Haziran 1996’da gerçekleşen Gazi Koşusunda ise tarih yazdı: 2400 metrelik pisti 2 dakika 26 saniye 22 salisede koşan Bold Pilot, bugün dâhi henüz kırılamamış bir rekora imza attı.

Bold Pilot insanlar için bir umuttu. 90’lı yıllar dünyada ve Türkiye’de krizli ve kötü dönemlerdi.

Bold Pilot insanlara : her şeyin aslında Son düzlükte bitmediğini yarış ve mücadelenin devam ettiğini öğretti. Son ana kadar bir şeyden vazgeçmemek gerektiğini, umudun olduğunu gösterdi.

Yarışı bir kenara bırakalım, sadece Bold Pilot’ı izleyeyim, göreyim’ diye hipodromu dolduran insanlar vardı.

Sadece Türkiye’de değil, dünyada önde gelen yarış atlarından biriydi. Yarış sunucularının sıklıkla tekrarladığı cümlelerden biri onun sloganı olmuştu: “Bold Pilot geliyor!”

Bold Pilot için sahibi Özdemir Atman "Merkez Bankası'nı verseler satmam" demişti; Bold Pilot pek çok insanın kafasındaki "at yarışı yalnızca kumardır" önyargısını kırdı.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.